https://www.assimilatieverlichting.nl/referrers/kwintplant/
Laguna
Locatie Westland
Gewassoort Medinella
Referentie

Laguna

Medinella kwekerij

 

Highlights Rofianda fullspectrum assimilatiebelichting boven Medinella

  • Mooi licht
  • Veel mogelijkheden
  • Prettiger werken
  • Besparingsmogelijkheden

 

We hebben weer bij een mooi familiebedrijf onze verlichting mogen ophangen. Ditmaal bij een Medinella kwekerij die uit drie broers bestaat. Ze zijn, net als veel andere familiebedrijven in de tuinbouw, in het Westland geboren en getogen, en begonnen in de tomatenteelt. Op een bepaald moment hebben zij ervoor gekozen om het anders te gaan doen, en zich meer te gaan specialiseren. Dit mooie bedrijf kweekt o.a. de Medinella op hoog niveau en is ook internationaal een goede speler.

Om deze kwaliteit te behouden, hebben ze in het najaar onze assimilatiebelichting opgehangen, om ook in het najaar niet stil te staan. Het najaar gaf altijd wat zorg, waarin de plant zich niet goed ontwikkelde. De scheuten werden minder, de ontwikkeling minder snel, en de plant was vatbaarder voor ziektes.

Nadat wij onze fullspectrum (zonlicht) armaturen hebben opgehangen, zag je dat de planten er goed onder bleven, het aantal scheuten ook goed hoger lag dan onder de traditionele belichting (Son-T). Ze hadden verwacht dat de plant de kopwarmte zou missen, maar niets bleek minder waar, met onze full-LED assimilatie oplossing zag de plant er goed en gezond uit.

We verwachten in de toekomst met minder licht het optimale rendement te kunnen halen. Hieronder zullen de heren naast een beter gewas ook nog eens een energiebesparing gaan realiseren.

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

  • Hidden

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten