https://www.assimilatieverlichting.nl/referenties/perkgoedkwekerij/https://www.assimilatieverlichting.nl/referenties/buysmankruiden/
P.P. Orchideeën
Locatie Nederland
Gewassoort Orchideeën
Referentie

P.P. Orchideeën

Highlights

  • Meer wortelharen en wortelvorming
  • Snellere plantontwikkeling
  • Minder uitval
  • Sterker gewas
  • Energiebesparing

P.P. Orchideeën is een mooi familiebedrijf waar momenteel de tweede generatie meedraait. Zij staan bekend als een goede en betrouwbare businesspartner, die staan voor hun producten en zich niet gek laten maken door de markt. Voor de groei van het gewas wordt bij P.P. Orchideeën momenteel 600W HPS lampen gebruikt. De HPS  verlichting geeft echter niet het gewenste resultaat qua wateropname, en ook de kwaliteit van het vetlaagje op het blad van de plant is niet optimaal.

Kort nadat onze volspectrum zonlichtlampen zijn geïnstalleerd, constateerde men een betere ontwikkeling van het blad en een betere vetlaag. Planten buiten het testoppervlak groeien naar het licht van onze lampen toe, wat aangeeft dat de planten zich prettig voelen onder zonlicht. Medewerkers geven aan fijn te werken onder het witte licht van de lampen. Ook zien we dat de plant zich sneller ontwikkelt en dat de wortelgroei een stuk sneller en beter gaat; er zijn meer haarwortels en vaten op de plant.

Nu de beginfase achter ons ligt, gaan we kijken welk lichtniveau het beste is voor het gewas, en het dichtst bij de strategie van P.P. Orchideeën past. Hierdoor kunnen ze ook nog eens een besparing realiseren, wat nog eens bijkomende voordelen zijn. In de fase hierna gaan we kijken naar een betere opbouw en afbouw van het lichtrecept.

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

  • Hidden

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten