https://www.assimilatieverlichting.nl/referenties/buysmankruiden/https://www.assimilatieverlichting.nl/referenties/heuger/
Nature Alliance
Locatie Nederland
Gewassoort Enjoya paprika’s
Referentie

Nature Alliance

Higlights

  • Betere vruchtvorming
  • Meer zettingen
  • Natuurlijke groei
  • Vitalere plant
  • Meer kilo’s

Nature Alliance teelt de unieke Enjoya paprika en streeft ernaar om d.m.v. juiste belichting jaarrond te kunnen gaan telen. Er is een testopstelling gerealiseerd, met als doel te bepalen welke belichting nodig is om  dit te kunnen bewerkstelligen. Verschillende niveaus van kunstlicht (90, 150, 200, 400 μmol) worden getest. Er wordt getest om te bepalen of men met kwalitatief beter licht, maar met een lager lichtniveau, hetzelfde of een beter resultaat behaalt. M.a.w. wij hopen de conclusie te kunnen trekken dat de kwaliteit van het kunstlicht veel belangrijker is dan de kwantiteit (het aantal μmol). Na enkele weken testen worden al positieve resultaten op bladtemperatuur, watergift en verdamping waargenomen. De planten reageren zoals nodig is om de stap naar jaarrond telen te kunnen maken. Zowel onder 90 als 200 μmol, laat de plant zien dat hij zich prettig voelt. Bij 200 μmol zitten er al diverse paprika’s aan de plant, die zich goed ontwikkelen. Nature Alliance wil nu weten wat er gebeurt als het niveau wordt opgehaald naar 400 μmol zonlicht; de plant laat zien dat er ruimte is om dit aan te kunnen en jaarrond vruchten te kunnen leveren.

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

  • Hidden

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten