Kennisbank

Welke functie heeft groen licht (500 – 600 nm) op de ontwikkeling van planten?

 

Veel collega’s van ons geven aan dat alleen blauw en rood licht de planten ontwikkelen en dat groen licht alleen maar wordt weerkaatst (omdat het blad ook groen is). In de praktijk blijkt, dat dit totaal niet waar is, en dat groen licht cruciaal is voor de ontwikkeling van planten. Het stimuleert namelijk de stofwisseling in het gewas en helpen bij het omzetten naar suikers.

Een combinatie van verschillende lichtspectra is daarom erg belangrijk en zorgt voor een hogere fotosynthese in het gewas. De natuur hanteert een verhouding van 2 delen rood, 2 delen groen en 1 deel blauw. Waarom zou een gewas niet optimaal gebruik maken van de energie die het geboden wordt? Wij denken dat deze samenstelling essentieel is voor een optimale prestatie van een gewas, omdat een gewas nu eenmaal ontstaan is in de natuur, en het altijd gedreven is om zijn voeding optimaal te benutten.

Mocht je meer informatie willen? Contact ons gerust.

010-760 3253

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten