Kennisbank

Wat is de invloed van het lichtspectrum op de bloeifase?

 

Fytochroom B1 en B2 hebben invloed op de bloeifase van een plant. Als er voldoende ver-rood licht (B2) in het lichtspectrum van het armatuur, hoe makkelijker/ sneller plant zal gaan bloeien. Het niveau van fytochroom B2 geeft aan hoelang de nacht duurt. Bij zonsopgang zit er namelijk meer Ver-rood Licht in het spectrum. In de duisternis verandert de B2 in B1 en zakt het gehalte van B2 in het gewas. Zeker bij korte dag planten zal er in een keer een sterke toename zijn van B2 en geeft dit een signaal aan de plant om te gaan bloeien.  (zie figuur 4).

 

Uit onderzoek is gebleken dat deze verhoudingen erg belangrijk zijn en ervoor kan zorgen dat een gewas beter en sterker in de bloeifase terecht komt. Daarbij is groen licht uiteraard ook belangrijk bij de omzetting van deze stoffen waardoor het geheel sneller en soepeler loopt.

 

Hierdoor is het van essentieel belang dat het spectrum van de belichtingsarmatuur in balans is omdat anders het gewas niet in balans is, waardoor het niet volledig is opgeladen voor de bloeifase.

Het effect van het lichtspectrum op de ontwikkeling van planten

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten