Kennisbank

Wat is de beste belichting voor mijn kas?

 

Wat ons betreft is zonlicht het beste licht dat er voor een plant bestaat, en daar voelt en gedijt de plant het best bij.

Son-t

Traditionele assimilatiebelichting is maar een heel klein gedeelte van het zonlicht, en geeft ook geen egaal beeld. Echter is Son-t wel een lichtbron met een enorm mooie spreiding, waardoor de egaliteit in de kas makkelijker te behalen is.

Door het ontbreken van een overgroot gedeelte en de verdeling van het spectrum, zal dit de plant niet optimaal voorzien van zijn voedingsbehoefte. Dan zou je nog zoveel Son-t kunnen ophangen, maar het ontbrekende deel blijft weg. Hierdoor krijg je nooit een optimaal rendement uit je gewas.

 

Traditionele LED

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog traditioneel LED licht hierbij wordt de nadruk gelegd op kleuren (rood, blauw en soms een heel klein beetje groen).

Hierbij wordt er gekeken naar de fythochroom complexen, en, waar zichtbaar, het meeste rendement op wordt behaald. Toch zien veel tuinders dat er altijd nog een dip in de winter zit en de plant zich ook niet natuurlijk (gezond) ontwikkelt, zoals het in het voorjaar zou doen.

Ook hier is het spectraal gezien totaal niet in verhouding met het zonspectrum. Dit is ook niet de insteek van dit soort systemen.

Bij dit soort systemen wordt er gekozen/ geprobeerd om de plant te sturen naar een bepaalde ontwikkeling, door hem een gedeelte van het lichtspectrum te geven.

Wat ons betreft zou dit nooit efficiënt kunnen zijn, omdat wij geloven dat de plant altijd ergens de rekening moet betalen voor het uitputten, omdat je hem niet de juiste voeding geeft om te ontwikkelen en de plant hierdoor niet goed in balans is. Uiteindelijk zal de plant zich nooit zo goed ontwikkelen als een plant die onder zonlicht groeit.

 

Onze LED

Onze assimilatieverlichting is gebaseerd op het zonlicht (voorjaarslicht). Wij proberen, door middel van het nabootsen van het zonlicht, de plant te voorzien van alle voeding die hij nodig heeft op alle golflengtes van het spectrum. Hierdoor ontwikkelt de plant zich natuurlijk, en krijgt de tuinder een betrouwbaar gewas. Doordat wij het gehele spectrum aan licht geven, zullen wij nooit zo efficiënt zijn als traditionele led. Omdat wij veel effectiever zijn, is dat ook niet nodig. Bij minder licht presteren wij vaak beter dan welke huidige lichtbron dan ook.

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten