Kennisbank

Wat doet licht met een plant?

 

Planten doen meer met licht dan alleen het leveren van de energie voor fotosynthese, het licht werkt ook als een informatiebron voor de plant. In verschillende golflengtes van het lichtspectra geven ze de plant een indicatie over de omgeving, en geeft de plant informatie over hoe de plant kan overleven en nog beter, kan gedijen en reproduceren.

Hierdoor is de samenstelling van het lichtspectrum het belangrijkste onderdeel bij het belichten van een gewas en niet de hoeveelheid licht (par / μmol). Het lichtspectrum in het bereik tussen 300 en 800 nm (ook wel PPFD genoemd) geeft de plant de energie en signalen om zich te gaan ontwikkelen. Daarnaast wordt UV- en infrarood (IR) licht ook nog erg onderschat en zorgt dit voor comparatieve groei van een gewas.

Een plant krijgt via de fotoreceptoren informatie uit het licht. Deze receptoren zijn gevoelig voor verschillende golflengten van het lichtspectrum.

Mocht je meer informatie willen? Contact ons gerust.

010-760 3253

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten