Kennisbank

Meer licht (of par) dus altijd beter?

 

Zoals beschreven bij de vorige punten in de kennisbank, is het van veel groter belang te weten wat voor licht het gewas nodig heeft. Maar ook hoeveel daarvan, in welke samenstelling, en in welke verhouding.

Een overmaat aan licht zorgt zeker niet altijd voor het juiste resultaat. Een overmaat aan verkeerd licht leidt zeker tot verkeerde groei, en dus ongewenste resultaten. Onderzoeken hebben aangetoond dat minder licht, qua efficiëntie, maar hoger in effectiviteit tot betere resultaten leiden dan meer licht.

 

 

Bij een samenstelling van kunstmatig licht op een niveau zoals de natuur dit via het zonlicht regelt met de verhouding 1:2:2 (delen blauw:groen:rood licht) blijkt een gewas tot een min of meer optimale groei van zaad tot vrucht/bloem te kunnen komen.
Daarnaast is een aandeel van ca. 10% verrood licht (700-800nm) en ca. 0,5% UV-A (380 nm) noodzakelijk om tot een gewas te komen met ca. 25% meer bladoppervlak en een dikkere, stevigere steel waardoor transport van groeistoffen vanuit de 
wortels sneller en beter kunnen worden omgezet. In totaal leidt dit dan naar een snellere, betere groei met een hogere opbrengst

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten