Kennisbank

Belang van gelijkmatigheid

 

In een kas is gelijkmatigheid erg belangrijk! Om de simpele reden dat hoe gelijkmatiger de kas is belicht, hoe hoger de reproduceerbaarheid is. Doordat elke plant door assimilatieverlichting de juiste en zelfde hoeveelheid licht krijgt, zullen ze ook gelijkmatiger groeien, en zorgt dit voor een betere kwaliteit in de kas.

 

 

Door de komst van een led-armatuur met een uitstraalhoek van 120°, is ook van belang geworden hoe de noodzakelijke gelijkmatigheid te bereiken.

Het plaatsen van lenzen over de leds, zorgt dat er minder “verstrooiing” van het licht optreedt. Hierdoor is een extra besparing realiseerbaar, maar ligt ook een vermindering van de gelijkmatigheid als grootste risico op de loer.

Met de HPS lichtbron hadden we de beschikking over breed- en diepstralende reflectoren die ervoor zorgden dat een homogeniteit van ca. 70-80% haalbaar was.

 

Als HPS nu 1:1 vervangen wordt door ledverlichting, gaat de homogeniteit direct naar ca 40% of zelfs lager. Dit betekent dat het installeren van ledverlichting anders benaderd dient te worden: HPS door 2 of mogelijk zelfs 3 rijen ledverlichting vervangen.

Het laten opstellen van een duidelijk lichtplan, waarin het juiste werkoppervlak of berekeningsvlak op de juiste hoogte, en op de juiste afstand, zijn geplaatst, maakt duidelijk wat benodigd is voor iedere unieke situatie.

 

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten