Assimilatielampen

Volspectrum LED assimilatielampen in samenwerking met Rofianda

1 Chip met alle kleuren
1.200 Aantal led per armatuur
94% Zonlicht

Volspectrum LED assimilatielampen

Daglicht ILM-PG Assimilatie

De lampen hebben geen samengestelde chips, maar één led chip en geven een natuurlijk licht. Altijd licht op de juiste plek door de makkelijke stuurbaarheid. Ze produceren ook geen overtollige warmte, omdat ze door natuurlijke convectie gekoeld worden. Dat bespaart kosten omdat het niet nodig is om waterleidingen aan te leggen voor de koeling. De lange levensduur en het beperkte verbruik van energie maken dit een zeer duurzaam product.

Technische aspecten

  • Gekoeld door natuurlijke convectie
  • >35.000 branduren
  • Goud Gesoldeerd
  • Wieland connector
  • Externe driver
  • Dimbaar
  • IK10 en IP66
  • Vermogen van 200 of 300W per bar, maximaal tot 1200W op te bouwen
  • Full spectrum LED assimilatie lamp (380 -740nm)

Assimilatielampen voor gewassen

De exacte combinatie binnen het lichtspectrum is voor ieder gewas nog steeds een puzzel. Want zelfs nu we in de winter bijbelichten met assimilatiebelichting, krijgen we nog steeds grote verschillen in kwaliteit en kwantiteit in onze gewassen want niemand weet precies wat ieder plantje exact nodig heeft.

Tot op heden is er nog geen enkele vorm van belichting geweest die het verschil in de lente en winter volledig kan opheffen, omdat de zon nu eenmaal meer schijnt in de lente dan in de winter en je met de huidige assimilatiebelichting maar een gedeelte van die voeding geeft aan je gewas. Daarom zijn wij geen voorstander van het sturen met kleurenled. Door zonlicht te geven voorzie je de plant van alle voeding die hij nodig heeft en groeit hij op een natuurlijke manier.

Want wie weet hoeveel blauw licht het plantje nodig heeft? En hoeveel ver-rood?

Hoe werkt assimilatiebelichting voor jou?

IVA Duurzaam brengt, als enige in Nederland, met Rofianda assimilatieverlichting de zon in jouw kas. Deze revolutionaire lamp is het eerste verlichtingssysteem dat door gebruik van één led-chip het complete daglicht zo dicht mogelijk benadert. Het hele kleurenspectrum is aanwezig, dus ook de belangrijke groene kleur die ervoor zorgt dat uw gewassen gezond en sterk worden.

Op veel zaken heb je invloed, maar aan het aantal zonuren kun je weinig doen. Er zijn diverse soorten assimilatiebelichting op de markt om de zon zo goed mogelijk na te bootsen, alleen komen deze niet in de buurt van de samenstelling van het zonlicht. De Rofianda ILM-PG, die het gehele spectrum bevat, kan dit wel waarmaken.


Voordelen:

● Minder vervanging door langere levensduur
● Hogere omzet door constante groei en betere oogst van gewassen
● Het hele jaar door het juiste lichtspectrum

Rofianda ILM-PG Assimilatie Belichting spectrum

Hoe werkt het?

IVA Duurzaam brengt, als enige in Nederland, met Rofianda assimilatiebelichting de zon in uw kas. Deze revolutionaire lamp is de eerste verlichting, die door gebruik van één led chip, het daglicht zo dicht mogelijk benadert. Het hele kleurenspectrum is aanwezig, dus ook de zo belangrijke groene kleur die ervoor zorgt dat uw gewassen gezond en sterk worden.

Spectrum
Flexibiliteit
ontwerp
Efficiëntie
(mmol/j)
Opwarmtijd
Warmte
Levensduur (uur)
Fluorescerend
Laag
1.0
Kort
Laag
< 20.000
MH
Laag
1.4
Lang
Hoog
< 20.000
HPS
Laag
1.8
Lang
Hoog
< 10.000
ILM
Hoog
> 2.5
Kort
Laag
> 35.000

Op veel zaken heb je invloed, alleen aan het aantal zonuren kun je niet veel doen. Er zijn diverse soorten assimilatiebelichting op de markt om de zon zo goed mogelijk na te bootsen, alleen komen ze niet in de buurt van de samenstelling van het zonlicht, behalve de Rofianda ILM-PG, die het gehele spectrum bevat.

Terug

Waarom IVA Duurzaam?

Bij ons kun je op één ding rekenen, en dat is eerlijkheid en een goed onderbouwd advies!

Bij ons begint het avontuur door samen met de tuinder om tafel te gaan, om niet alleen te kijken naar de huidige situatie, maar ook naar zijn doelen en hoe wij samen denken de optimale belichting in zijn kas te krijgen. Aan de hand daarvan maken wij een eerlijk en goed onderbouwd lichtplan!

Maar daarna stopt het voor ons nog niet. Wij gaan voor een duurzame relatie, en zullen ook na advies en levering (en eventueel installatie) investeren in het contact met de tuinder, en daar waar gewenst, bijstaan met advies of aanpassing.

0 Landen waar ons LED armatuur wordt geleverd.
0 Uren aan zonlicht geproduceerd
0 Jaar ervaring

We geven je graag advies!

Bij ons gaat het hart sneller kloppen als wij tuinders mogen helpen bij het realiseren van nieuwe doelen en het optimaliseren van hun tuin / productie. Wij gaan graag de uitdaging aan om hun reproduceerbaarheid te verhogen en zullen altijd eerlijk advies vooropstellen. Wij geloven in duurzame relaties!

  • Hidden

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten